Om Rekryterare för en dag

En dag fick jag en Idé

Det var sommaren 2004 och jag skulle ha en skön avkopplade semester. Helt plötsligt fick jag en idé. Varför inte göra tvärt om? Jag slog genast bort tanken, det var ju dags för en 4 veckors lång semester men idén ville inte försvinna så efter några dagar insåg jag att det vara lika bra att börja skissa på idén för att se om det var något som gick att förverkliga.

Bakgrund

Sedan 1999 hade jag drivit utbildningsföretaget Kontrast Idé och Utveckling AB som bl.a. arbetat med arbetsmarknadsutbildningar och rekryteringsfrågor. Under dessa år så hade det gång på gång slagit mig vilken likriktning som fanns i samhället när det gjordes olika satsningar för arbetssökande.

Under 1990 talet så hade jag själv blivit drabbad av arbetslöshet, vilket påverkade mig så mycket så att min identitet och självkänsla fick sig en knäck. När det var som värst så var jag övertygad som att jag aldrig mer skulle få ett jobb.

Nya steg

Men livet vände och jag hittade min plats i arbetslivet. Men det var något som saknades trots att jag några år senare hade en bra anställning på en gymnasieskola och drev mitt företag vid sidan om.

Jag ville göra skillnad, göra något som jag verkligen brann för. Mina stora intressen var rekryteringsfrågor och arbetsmarknadsfrågor. Jag ville arbeta med något där min kompetens inom rekrytering, utbildning och min erfarenhet av att själv vara arbetslös verkligen kom till användning.

Varför inte göra tvärt om?

Så plötsligt sommaren 2004 så fick jag idén. Varför inte göra tvärt om? Jag tänkte på alla kurser man får gå som arbetssökande. Söka jobb kurser CV kurser och intervjuträning m.m. Varför inte göra tvärt om? Varför inte skapa en utbildningsdag där arbetssökande utbildas i rekrytering istället för jobbsökeri. Om man fick möjlighet att byta perspektiv och tänka som en rekryterare så skulle man utveckla sin förmåga att söka jobb.

Resten är historia

Idag har cirka 25.000 arbetssökande genomfört utbildningsdagen ”Rekryterare för en dag” som utan tvekan är en av Sveriges populäraste utbildningsdag för arbetssökande.

Original inte kopia

En av framgångsfaktorerna är enligt våra kunder att ”Rekryterare för en dag” är ett original och inte en kopia genom att utbildningen genomförs av idé skaparen själv med ett stark personligt engagemang vilken gör utbildning unik i branschen.